lunes, 13 de julio de 2009

El menjar

El tema del menjar és tot un món aquí a Holanda i, en concret, a la Open Universiteit de Heerlen i a Maastricht, que és on jo ho visc.

Esmorzar
Sembla ser que la gent pel matí esmorza cereals, fruita i, alguns, pa amb formatge o alguna mena d'embotit. Fan un bon esmorzar al matí sobre les 7, o abans, per aguantar fins a l'hora de dinar. I, sobretot, perquè només aixecar-se ja fan exercici amb la bici i, és clar, un no pot anar amb la panxa buida!

Dinar
Per dinar sembla que estiguin tots preparats en una ratlla pintada al terra perquè quan el rellotge marca les 12... tothom surt dels seus amagatalls a dinar a la "kantine"! Tot i així queden alguns "rezagados" que van a menjar a les 12.30 o a les 13h. Els de la 1 es troben el menjador buit ja (però buit, buit, sense ningú. A mi ja m'ha passat tres dies). I bé, les taules que hi ha al menjador són grans, hi caben 10 persones. També hi ha alguna de 4. És a dir, que la gent no dina sola.

Però la gent no queda per anar a dinar en plan: anem a dinar, a parlar, a prendre cafè... no, no, no. Aquí la gent menja per sobreviure. La gent arriba, menja (15-20 minuts) i marxa. I què mengen? Doncs, normalment, un entrepà tipus panet amb sèsam, una sopa (sí, encara que faci calor) i, alguns, una amanida. I per beure, això sí que em mata, un iogurt agre. Begssssss. Jo això sí que no.

Sopar
Algunes persones sobre les 15h comencen a tenir gana i per aguantar fins la "nit" mengen una peça de fruita. La resta s'espera i sopa entre les 18h i les 19h. A les 20h ja és passar-se, i a les 21h ni te digo! Per la nit sopen més fort però tampoc no massa, tot i així no van a dormir tant aviat com jo em pensava. Els grans marxen al llit sobre les 22h o 23h. Però els nens es veu que si tenen uns 6-8 anys, fins i tot van a dormir a les 18h!!!!

Una curiositat: aquí a la gent li agrada molt, sobretot als nens, menjar pa amb mantega i encenalls de xocolata. Aquí els encenalls de xocolata els venen en capses de totes les mides i són barates.

I una altra curiositat: als llocs de menjar ràpid, tipus McDonalds, els menús per a nens van acompanyats de compota de poma (era poma? sí, diria que sí) dolça.

Seguirem informant...

2 comentarios:

Bàrbara dijo...

Reina!!
Si en realitat, els únics "occidentals" que mengem diferent som nosaltres... tant per horaris com pel que mengem.
El que dius em recorda una mica a aquesta gent d'aquí, amb la diferència de que aquests ni tan sols van a la cantina per dinar, si no que agafen el tàper i dinen davant de l'ordinador :S però he de dir no mengen iogurt agre :)
I la xocolata és dolenta i caríssima :(

Per cert, no has provat les galetes aquestes que tenen els holandesos qeu són com a tovetes i farcides de caramel?

Petons!!!

iNgRiD dijo...

Tant bonic que és estar dues hores menjant i fent safareig...

Noia, el cert és que a part de fer proves amb els embotits no he tastat gaire cosa més. A veure si quan vingui l'Augusto ens dediquem a fer de guiris i a fer coses típiques d'aquí.

Petonets!